גרנולה
בעידן הקורנפלקס, לא יזיק להציע משהו פחות מזיק, יותר משביע והרבה יותר בריא…
רכיבים:
300 גרם קווקר
חצי כוס דבש
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס רכז תפוחים
קינמון לפי הטעם
כוס צימוקים
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס
רבע כוס זרעי פשתן
רבע כוס שומשום
כוס פצפוצי אורז מלא
הערה: ניתן כמובן לשנות כיד הדמיון הטובה…
אופן ההכנה:
מערבבים (הכל…). משטחים על תבנית גדולה עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם בחום גבוה למשך כ 7 דקות. מוציאים, מערבבים, מכניסים לעוד 7 דקות. אין צורך לאחסן בכלי אטום – זה ייגמר מהר…
למה זה טוב?
חלק גדול מדגני הבוקר אינם בריאים בכלל. הם מכילים כמויות של סוכרים, פחמימות ריקות, וחסרי רכיבי תזונה. גם המעושרים בויטמינים ומינרלים – לא תמיד טובים. בדרך כלל אלו כמויות קטנות מאד של רכיבי תזונה.
בגרנולה תוצרת בית – אנו יכולים להבטיח שאין חומרים משמרים וחומרים דומים, ואנו משתמשים ברכיבי תזונה איכותיים כדוגמת השיבולת שועל – המכילה כמויות גדולות של מגנזיום וחומרים נוספים, בזרעי פשתן, אגוזים ושומשום ועוד דברים בריאים נוספים.
חשוב לציין, שלמרות שהגרנולה בריאה מאד – אין באמור לעיל אישור לחגוג עליה כל היום. היא מכילה כמות גדולה של קלוריות.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!