אורז מלא

גם אתם מאלה שלא יכולים לאכול אורז מלא?
אל תאמרו את זה לפני שניסיתם את המתכון הבא…

מצרכים:
2 גזרים מגורדים גס
כף שמן
כוס אורז מלא (לא עגול)
2 כוסות מים רותחים
כפית חוויג’ למרק
עגבנייה ללא קליפה חתוכה לקוביות
10 חוטי זעפרן – אופציה

אופן ההכנה:
מטגנים את הגזר במעט שמן במשך כדקה. מוסיפים לגזר את האורז והחוויג’ למרק ומערבבים דקה נוספת. מוסיפים את העגבנייה לעוד דקה ושופכים את המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור למשך חצי שעה. מערבבים מדי פעם. מכבים את האש ומשאירים סגור לרבע שעה.
אם מכינים את האורז עם זעפרן, משרים את הזעפרן כ 10 דקות בכוס מים רותחים ומשתמשים במים אלו, עם הזעפרן, כשצריך להוסיף מים.

למה זה טוב?
אורז מלא עשיר בסיבים תזונתיים ובמינרלים וויטמינים. כאשר אנשים אכלו אורז לבן בלבד במשך תקופה ארוכה (ובססו את תזונתם על אורז לבן) הם היו חולים במחלת ה”ברי-ברי”. מחלה זו, שנגרמת ממחסור בתיאמין (B1) יכולה לגרום לתסמינים רבים, וראשיתם בכך, שהחולה נתקף בחולשה אדירה. פרט לכך יכולות להופיע דלקות במערכת העצבים, בצקות, האצת הדופק והתרחבות הלב, בעיות בזיכרון לטווח קצר, ולבסוף גם שיתוק (שמתחיל בהליכה אופיינית שכוללת אי דריכה על העקב) ומוות.
עוד לפני שגילו את התיאמין היה ברור שהאורז המלא הוא התרופה למחלה.
היום, אנחנו לא בסכנת חולי, אך יש לזכור שהאורז המלא מספק לנו הרבה יותר רכיבי מזון מהאורז הלבן.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *