קציצות חלמית (חוביזה)
אם מתאים לכם לאכול מזון טרי ובריא (וטעים!) הישר מהטבע – אתם מוזמנים לנסות קציצות חלמית (חוביזה). מוכנים?
רכיבים:
- המון עלי חלמית (תמיד תצטערו בסוף שלא ליקטתם יותר…)
- ביצה
- מעט פירורי לחם / תחליף פירורי לחם ללא גלוטן
- מעט מלח
אופן ההכנה:
- משרים את עלי החלמית במים עם מעט סבון למשך רבע שעה בכדי לנקות אותם מחרקים או חומרים אחרים (פיח מכוניות, אבק וכד')
- חולטים את עלי החלמית במים רותחים עד שהם משנים מעט את צבעם ומקבלים גוון כהה יותר.
- קוצצים את עלי החלמית ביד, בעזרת סכין או בסלייסר.
- מוסיפים את הביצה ומעט מלח.
- מוסיפים מעט פירורי לחם או תחליף פירורי לחם ללא גלוטן עד לקבלת עיסה שניתן ליצור ממנה כדורים.
- בוחשים היטב, צרים את הקציצות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
- מתיזים שמן זית – עדיף בספריי – על גבי הקציצות.
- מכניסים לתנור עד להזהבה.
בתאבון!!
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!