קציצות חלמית (חוביזה)

אם מתאים לכם לאכול מזון טרי ובריא (וטעים!) הישר מהטבע – אתם מוזמנים לנסות קציצות חלמית (חוביזה). מוכנים?

רכיבים:

  • המון עלי חלמית (תמיד תצטערו בסוף שלא ליקטתם יותר…)
  • ביצה
  • מעט פירורי לחם / תחליף פירורי לחם ללא גלוטן
  • מעט מלח

אופן ההכנה:

  1. משרים את עלי החלמית במים עם מעט סבון למשך רבע שעה בכדי לנקות אותם מחרקים או חומרים אחרים (פיח מכוניות, אבק וכד’)
  2. חולטים את עלי החלמית במים רותחים עד שהם משנים מעט את צבעם ומקבלים גוון כהה יותר.
  3. קוצצים את עלי החלמית ביד, בעזרת סכין או בסלייסר.
  4. מוסיפים את הביצה ומעט מלח.
  5. מוסיפים מעט פירורי לחם או תחליף פירורי לחם ללא גלוטן עד לקבלת עיסה שניתן ליצור ממנה כדורים.
  6. בוחשים היטב, צרים את הקציצות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  7. מתיזים שמן זית – עדיף בספריי – על גבי הקציצות.
  8. מכניסים לתנור עד להזהבה.

בתאבון!!

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *