סופגניות של בריאות…

הבטחתי להביא לכם מתכון לסופגניות יותר בריאות. יש הטוענים שהתוצאה אינה מזכירה ממש סופגניות… מה שבטוח – שזה הרבה יותר בריא ולא פחות חשוב – טעים… בתיאבון!!

חומרים ל-30 סופגניות בינוניות:

להכנת הבצק:
1 ק”ג (7 כוסות) קמח כוסמין מלא
3 כפות שמרים יבשים
3 שקיות אבקת אפייה
1 כוס (200 גרם) סוכר חום
4 ביצים
1 כפית מלח
3/4 כוס שמן זית כתית מעולה
1 כוסות מים

לתוספות:
1 ביצה טרופה
אבקת סוכר
ריבה 100% פרי

אופן ההכנה:
מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת מערבל. נותנים למערבל לעבוד קצת במהירות איטית עד לקבלה של עיסה אחידה וחלקה. מוסיפים מעט מים לפי הצורך. מכסים ומתפיחים במקרר 4 שעות לפחות או במשך הלילה.
מקמחים משטח ומחלקים את הבצק לכדורים קטנים (אגרוף ילד קטן). מניחים על תבנית מכוסה נייר אפייה עם רווחים בין הכדורים. מכסים את התבנית ומתפיחים כשעה וחצי. מחממים תנור ל-170 מעלות. מורחים ביצה על הכדורים ואופים כ-20-15 דקות. מכניסים ריבה בעזרת מזרק לתוך הסופגניות המוכנות. מפזרים אבקת סוכר ואוכלים חם!!

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *