שעועית בבוטנים

זה נשמע מוזר אבל זה אחד המתכונים הטובים להכנת שעועית (לדעתי). תנסו ותספרו!

רכיבים:
בצל בינוני
פלפל אדום גדול
שעועית ירוקה קפואה
כפית חמאת בוטנים טבעית (100% בוטנים)
כפית קונפיטורת תאנים
(ניתן להחליף בקונפיטורה איכותית אחרת)

הכנה:
חותכים את הבצל לטבעות קטנות ומטגנים במעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל חתוך לרצועות דקות ומטגנים שתי דקות נוספות. מוסיפים שעועית בכמות השווה לבצל והפלפל שבמחבת. מטגנים דקה או שתיים על אש נמוכה ומוסיפים מים שיכסו את הירקות שבמחבת.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מוסיפים את הריבה וחמאת הבוטנים ומערבבים. ניתן לתבל במעט מלח ובתבלין גריל עוף. ממשיכים לערבב ולבשל עד שרוב המים מתאדים ונשארת רק שכבה דקה של “מי חמאת בוטנים”. נותנים לתבשיל להתקרר מעט ולחמאת בוטנים להסמיך יותר עד שהתבשיל נשאר ללא נוזל כלל. מערבבים ומגישים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *