אספירין והנזק ללב

אנשים רבים לוקחים אספירין על מנת לשמור על הלב שלהם. מה שהם לא יודעים הוא – שהאספירין, על הדרך, גורם ללב שלהם לנזק שעלול להביא למותם. פרטים בכתבה הבאה…

אספירין טוב ללב
מידי שנה יוצאות סקירות חדשות ומחקרים חדשים שמראים עד כמה כדאי לנו, לכל אחד, לקחת אספירין. לא משנה אם יש לך חלילה בעיה בלב או שהלב שלך עובד כמו לב של בחור בן 15, כדאי לך לצרוך אספירין על בסיס יום יומי. חברות התרופות טענו, אנחנו קנינו את השקרים עד ש…

אספירין ומערכת העיכול
התברר שאספירין לא כל כך אוהב את מערכת העיכול. מהסתכלות פשוטה על מנגנון פעילות התרופה ניתן לראות שהאספירין פוגע וגורם לכיבים (אולקוס) במערכת העיכול. מאז ועד היום חלוקות הדעות מאיזה גיל כדאי לתת אספירין שהרי אם תתן בגיל מוקדם מידי אתה חושף את המטופל לסיכון של כיבים הרבה לפני שהוא נחשף לסיכון להתקפי לב. בינתיים, אין הסכמה בעולם האקדמיה לגבי הגיל המדוייק שבו כדאי לתת אספירין.

הויוקס
אני אוהב להזכיר את הויוקס מידי פעם כדי לתת דוגמא לחידושים בעולם התרופות: כשראו אנשי המחקר והפיתוח של חברות התרופות שהאספירין גורם לכל כך הרבה נזקים במערכת העיכול, הם רצו ליצור תרופה חדשה שלא תיצור תופעות לוואי כל כך קשות. מה שיצא מכל זה – תרופה ללא תופעות הלוואי הקשות אבל מהסוג שהורג… אם אתם לא בעניינים – אתם יכולים ללחוץ כאן ולקרוא יותר על הויוקס.

ירד מהמדפים
טוב, אז הויקוס ירדה מהמדפים ונשארנו עם אותו אספירין ישן וטוב… ומערכת העיכול? יהיה בסדר…

אספירין גורם נזק ללב!!
כעת מתברר שהאספירין שאמור למנוע התקפי לב, גורם לנזק ללב! האספירין מגביר את הסיכון לפרפור פרוזדורים. פרפור פרוזדורים הוא לא מסוכן. מדובר בסך הכל במצב שהפרוזדורים של הלב לא מתכווצים בקצב אחיד אלא מפרפרים. זה עלול לגרום לחולשה, להרגשות אחרות לא נעימות אבל זה בעיקר גורם ל –

הווצרות קרישי דם
כן, כאשר הלב לא מתכווץ בצורה סדירה, הדם מטייל ולא נמצא בתנועה רציפה ונוצרים קרישי דם בלב. הבעיה היא שהלב מפעיל ומניע את קרישי הדם שמגיעים בתורם לכל מיני מקומות בגוף: מגיעים לריאה ויוצרים שם תסחיפים ריאתיים, מגיעים ללב ויוצרים שם התקפי לב, מגיעים למוח ויוצרים שבץ מוחי ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם…

מה עושים?
לא תשמעו אותי אומר לכם להפסיק עם התרופות. מה כן? מציע לכם ללכת לרופא ולשאול אותו אם הוא שמע על הבעיה. אם לא – תפנו אותו לכאן. לאחר מכן תשאלו אותו אם יש לו הצעות בשבילכם לדברים שיכולים לשמור על הלב אבל ללא תופעות לוואי. אני הייתי מנסה בכיוון של אומגה 3 ואולי גם ערבה לבנה. אבל תשאלו אותו – בשביל זה הוא רופא…

נ.ב. מי מכם שסובל מפרפור פרוזדורים,לוקח אספירין בהוראת הרופא והרופא שלו עדיין לא קרא לו להתייעצות חוזרת – (משאיר לכם פתוח. תמלאו לבד…)

0 תגובות
  1. יוסי ויסמן
    יוסי ויסמן אומר:

    מי ערך את המחקר, עשרות מיליוני אנשים בגיל מתבגר, ודאי לא בגיל הנעורים מומלצים

    ונוטלים אספירין במינון נמוך לדילול הדם ומניעת קרישי דם.
    אנשיום הרגישים לאספירין ומחויבים לקחת אספירין במינון נמוך, נוטלים תרופה לסתור חומציות
    יתר והגנה על דפנות הכיבה.
    הוכח מדעית על ידי מחקרים של אוניברסיטאות שהתואלת במתן אספירין רבה במאות אחוזים מהנזק
    שהוא עלול לגרום.
    לכן אל תקנו כל לוקש שמוכרים לנו המרפאים הנתורופתים  אם הצדק היה עימם אזי מדוע לפני מאה
    שנים תוחלת החיים הממוצעת היתה 45 שנה ולא כבימינו 75 שנים
    חשבו לפני שאתם מדברים שטויות.
    בברכה
    יוסי

    הגב
  2. מנחם גפני
    מנחם גפני אומר:

    ליוסי כך בדיוק אמר רופא לגבי מקרה דומה אז תפסיק לתקוף אנשים שמבינים יותר ממך

    הגב
  3. מושון
    מושון אומר:

    אנחנו ב2013 ,ועדיין הטיעון הדביק של חיים יותר משמש רבים שותים ושוטים .לפני מאה שנה לא היו מים זורמים ,כל בוקר הוציאו ורוקנו את הסירלילה הכספית הייתה תרופה ברוסיה , אכלו מאלומיניום ונדבקו מחולדות . תנאי המגורים וכל אלמנט משמעותי בחיים היה שונה . יש מה שנקרא בורות מדעית ,וזה שימוש בנתונים נכונים להסקת מסקנה מסכנה ומסוכנת כמו כאן . הרפואה למצבי חירום לא הייתה בכלל ,התקף לב קל היה נגמר במוות קשה , רופאים לא רחצו ידיים לפני
    יילוד או ניתוח [ לא שבטוח שהיום כן -אבל יש כפפות ] ואספירין כשהופיע ייוצר מקליפת עץ ערבה ,ולא במעבדה . זה בגדול .אשר לאספירין ,זה כל כך רע שבכלל לא יטריד אותי אם יוסי ימרח מזה על הלחם . אספירין מתאים למצבי חירום בלבד -אם אתם מרגישים שמגיע שבץ או התקף לב ,שני אספירין יכולים להציל אותכם,ואז הנזק משני לעומת התועלת .אבל ההמלצה לקחת מזה כל יום למניעה מבוססת על בורות במובן המדיציני . אם זה כל כך טוב למה לא תיקח 2 או 4 ליום ? אתה בטח חושב שסטטינים מורידים כולסטרול ,חיסונים מונעים שפעת והירח מגבינה

    הגב

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *