אז מה עושים בסגר?…

הסגר עשוי להיות לא פשוט עבור חלק מאיתנו. הוא עלול לגרום למתיחות בין בני המשפחה, הוא עלול לגרום לאחדים לשקוע בדיכאון או אצל אחרים להגביר את החרדה והסטרס מהקיום הכלכלי ובקיצור – הוא טומן בחובו אתגרים שונים ומשונים…

ובכל זאת – יש כמה דברים שניתן לעשות בכדי להעביר את הסגר בשלום, לפחות מהבחינה הבריאותית:

  1. טלו ויטמין D – "ויטמין השמש" חסר באופן טבעי בחורף וחסר עוד יותר בסגר – כאשר אנו יותר ויותר בבית. מאחר שכבר הוכח מזמן הקשר בין חוסר בויטמין D לבין רמת התחלואה בקורונה – אין שום סיבה הגיונית לא ליטול ויטמין D באופן יומיומי בתקופות של סגר קורונה. ממליץ על לפחות כ 800 IU (יב"ל) של ויטמין D מידי יום.
  2. פעילות גופנית – אם יש לכם פעילות קבועה בשגרה – אל תוותרו עליה בימי הסגר. אם הפעילות שלכם היא פעילות שלא מתאפשרת בזמן הסגר (בריכה, חדרי כושר וכו') נסו לפחות לשמור על משהו. הישיבה הארוכה בבית בטח לא תורמת לבריאות שלנו…
  3. גם אם הנגישות שלכם לנשנוש השתפרה, נסו לשמור על שגרה של ארוחות טובות ומזינות. לשהייה בבית יש פוטנציאל מצוין בשל הנגישות לאוכל טוב ופוטנציאל הרסני בשל הנגישות לג'אנק ונשנוש. השלב הראשון – מודעות.
  4. הכי חשוב – עשו דברים שאתם אוהבים לעשות, תשמרו על אופטימיות עד כמה שניתן והישארו שמחים! אל תתנו למתח לתפוס אתכם: השתמשו בכלים שונים על מנת להפיג את המתח.

מקווה שעזרתי לכם, אפילו במעט, לעבור את התקופה הזאת קצת יותר בקלות וביותר בריאות! סגר נעים, קצר ובריא!

איך מפחיתים לחץ וחרדה?

ישנם דרכים שונות ומגוונות שיכולות לעזור בהפחתת מתח וחרדה. בפוסט הקצר הזה – ננסה לסכם את הדרכים השונות ולהציג את היתרונות והחסרונות שלהן.

לקטיום – הבחירה הראשונה שלי היא לקטיום. לקטיום הוא תוסף תזונה מבוסס על שרשראות קצרות של חלב שיכול לתרום לרגיעה באופן מיידי. הלקטיום עובד מדהים לדעתי וראיתי איתו כבר המון הצלחות בהפחתת מתח וחרדה. לצערי, הלקטיום הוא פטנטי ומחירו יקר בכל העולם, לא רק בארץ. בארץ הוא משווק על ידי חברת סופהרב בשני מינונים שונים: לקטיום ולקטיום פורטה. ממליץ לקנות את הלקטיום פורטה או לקחת מינון כפול מהלקטיום הרגיל. בגלל ההשפעה המהירה של הלקטיום – הוא מומלץ למקרים בהם חייבים לקבל אפקט מהיר כמו למשל במקרים של חרדת טיסות, לפני מבחנים, טסטים ועוד.

 

עלי פסיפלורה – עלי פסיפלורה ידועים ביכולת שלהם להפחית מתח וחרדה. עלי הפסיפלורה זמינים בארץ בגינות פרטיות (שימו לב לא לקחת ממקום מרוסס!!) ובחנויות טבע. ישנם גם מוצרים שפותחו על בסיס עלי הפסיפלורה. תוכלו לקחת שני עלים בינוניים – גדולים, לחלוט אותם במים ולשתות פעמיים -שלוש ביום. לעלי הפסיפלורה טעם של דשא (לא טעמתי אף פעם אבל משהו בארומה מזכיר את הדשא מיד אחרי הכיסוח) וניתן לחלוט יחד איתם צמחים נוספים כדי לקבל טעם נחמד יותר. הבחירה הטבעית לתוספת היא המליסה שגם היא ידועה ביכולתה להרגיע ולהוריד מתח. אל תצפו לאפקט של הלקטיום אבל הם בהחלט נותנים אפקט מצטבר לאורך זמן.

 

תרגילי נשימה – אחד הדברים החשובים ביותר לרגיעה הוא תרגילי נשימה. אם אין לכם מושג איך עושים את זה – ויש המון המון תרגילים שונים ומגוונים – אתם יכולים לחפש בגוגל או להתחיל בתרגיל הבסיסי של מודעות לנשימה: לוקחים אוויר מהאף בנשימה עמוקה, משהים בריאות 2-3 שניות ומוציאים בנשיפה איטית מהפה. חוזרים על התרגיל במשך כמה דקות ביום תוך כדי תשומת לב ומודעות לתהליך הנשימה. תוכלו גם לקרוא על המדיטציה המיוחדת שפיתחתי שמתמקדת בהקשבה להלמות הלב.

 

ומה עוד?

יש עוד המון דברים שאפשר לעשות: משחק עם חברים, שיחה עם בני משפחה ועוד אבל יש לזכור – כאשר יש צורך ממשי – לא להתבייש לפנות ולקבל תמיכה מקצועית.

 

אמ;לק

לקטיום – מיידי ויקר.
פסיפלורה – זול מאד / חינם, טוב לטווח הארוך.
תרגילי נשימה – כמה דקות ביום שיכולות לשנות הכל.

קורונה – האם ניתן לעשות משהו?

הקורונה (covid-19) מוגדרת כבר כמגיפה. לא מדובר בעוד וירוס שמסתובב בסין אלא כבעיה כלל עולמית שבעוד זמן קצר, על אף הצעדים הדרמטיים עליהם הכריזה הממשלה, לא ניתן יהיה לחמוק מהתמודדות איתה. אז איך מתמודדים?

ישנם כמה דברים שניתן לעשות כדי להתמודד עם הקורונה. לא בצד המניעתי אלא בצד הטיפולי:

  1. פורמולת צמחי מרפא איכותית – ההמלצה שלי היא כמובן על ה Be10. פורמולת Be10 מכילה מרכיבים חשובים לחיזוק מערכת החיסון: אכינציאה, פרופוליס, אוניה דה גאטו, לפאצ'ו ואסטרגלוס. חמישה מרכיבים אלו אינם מטפלים בנגיף הקורונה – הם מחזקים את יכולתו של הגוף ללחום בזיהומים חיידקיים וויראליים. אנו יודעים שנגיף הקורונה פוגע באנשים עם מערכת חיסון חלשה ועל כן – אין טבעי מלחזק את מערכת החיסון שלנו כדי ללחום בו. כל פורמולת צמחים טובה תוכל להתאים אבל שימו לב לרכוש פורמולה שיוצרה בפיקוח של משרד הבריאות, עומדת בתקנים ומכילה רכיבים איכותיים בריכוז גבוה. לחצו כאן כדי לרכוש את פורמולת ה Be10.
  2. ויטמין C – גם ויטמין C ידוע ביכולתו לחזק את מערכת החיסון במלחמתה בחיידקים ווירוסים. מינון של 1000 מ"ג כנראה שלא ישפיע אבל מינון של 3000 – 7000 מ"ג של ויטמין C ביום יכולים בהחלט לעשות את העבודה.
  3. אבץ – אבץ אחראי בין השאר גם על הזיכרון החיסוני שלנו. הזיכרון החיסוני אמור להבטיח שלא נחלה שנית באותה המחלה הזיהומית שחלינו בה בעבר. בכל זאת, אנו מתחילים לשמוע על אנשים שחלו בקורונה, החלימו וחלו שנית. הסיבה לכך, כנראה, היא בעיה בזיכרון החיסוני. אם אתם מתמודדים עם קורונה – חשוב לצרוך אבץ במינון של כ 20 מ"ג ביום למשך שבועיים. חשוב לא להמשיך לצרוך את האבץ מעל שבועיים מכיוון שצריכת יתר של אבץ עלולה לפגוע באיזונים של מינרלים אחרים בגוף.

מתי כדאי ליטול את צמחי המרפא ותוספי התזונה?

כדאי לקחת את הדברים מיד כאשר מרגישים שאולי התחיל משהו. לא לחכות לתוצאות מעבדה ולא להגיע למצב אפילו של כמה שעות ללא טיפול: מיד כאשר מרגישים משהו או אפילו מתלבטים – מתחילים לקחת את הדברים. אם אחרי כמה שעות זה נעלם, ממשיכים להתחזק עוד יום – יומיים. אם הסימפטומים מחמירים – ממשיכים לחזק את הגוף באינטנסיביות.

כדי לחזק את הגוף ולהכין אותו להתמודדות עם מצבים כאלו: כדאי ליטול פרוביוטיקה על בסיס יומיומי שבנוסף להשפעתה על מערכת העיכול – משפיעה לטובה על מערכת החיסון. בנוסף, מצטברות יותר ויותר עדויות על התועלת בשמירה על רמה נאותה של ויטמין D כדי לחזק את הגוף בפני נגיף הקורונה. הקשר בין ויטמין D למערכת הנשימה ידוע כבר שנים ארוכות וגם במקרה של הקורונה – רואים את ההשפעה השלילית של מחסור בויטמין D על מהלך המחלה ואת העמידות בפני הקורונה שמקנות רמות טובות של ויטמין D. רק שימו לב לא להגיע למינונים לא סבירים: טלו 1000-2000 יב"ל (IU) ביום.

 

בסרטון: דרכים להתמודדות עם הקורונה. לקראת סוף הסרטון – קצת על ה Be10.

אנטיביוטיקה לטיפול בדלקות אוזניים?

אנטיביוטיקה היא טיפול ברירת המחדל בדלקות אוזניים אבל האם מדובר ברפואה מבוססת מחקרים או שאולי רופאים נותנים אנטיביוטיקה מתוך אמונה שזה הדבר הנכון ובעצם – זה לא ממש עוזר?

במאמר לא חדש בכלל של חוקרים מ Cochrane Collaboration, שסקר 13 עבודות שונות עם סך הכל כ 3400 ילדים, מתוארות המסקנות וההנחיות הבאות:

  1. לעיתים קרובות, האנטיביוטיקה לא מזרזת החלמה במקרה של דלקת באוזן התיכונה אלא רק מפחיתה במעט כאבים קלים.
  2. אנטיביוטיקה יכולה להפחית במעט את הסיכון לפגיעה בעור התוף אולם החוקרים מציינים שהאנטיביוטיקה מפחיתה רק במעט את הסיכון שהוא קטן מאד ממילא ובנוסף – מציינים החוקרים – רוב המקרים של פגיעה בעור התוף מתרפאים מאליהם בתוך כמה שבועות.
  3. ילדים עם דלקת אוזניים בשתי האוזניים או עם הפרשות מהאוזניים יכולים להפיק יותר תועלת מנטילת אנטיביוטיקה.
  4. יש לשים לב לתופעות הלוואי של האנטיביוטיקה – פריחה, שלשולים, בחילות המופיעות אצל כ 5% מהילדים שנטלו אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת של האוזן התיכונה. בנוסף – הטיפול האנטיביוטי עלול לגרום להווצרות של חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה.
  5. החוקרים ממליצים להמתין 2-3 ולראות את התפתחות הדברים לפני שרצים ונוטלים אנטיביוטיקה.

לסיכום:

אם הרופא שלכם ממליץ על נטילת אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת של האוזן התיכונה:

  1. יתכן שמדובר על דלקת בשתי האוזניים או בדלקת אוזניים מלווה בהפרשות.
  2. הרופא שלכם אינו מעודכן (סיכומי החוקרים התפרסמו בשנת 2008…).

 

 

 

יוביקווינול (Ubiquinol) – הדור החדש של קו אנזים Q10

אחרי הפסקה של כמה שנים, החלטתי לחזור ולכתוב והדבר הראשון שחשבתי לכתוב עליו הוא היוביקווינול (Ubiquinol). היוביקווינול הוא הדור החדש של קו אנזים Q10. על הקו אנזים Q10 כתבנו כבר בעבר והסברנו שהוא תוסף שעובד ברמה התאית ולכן בעל השפעה רחבה ביותר על הבריאות אולם בעיקר משפיע על תאים שצורכים אנרגיה רבה – השרירים ובתוכם הלב. התוסף הוא קיריטי לאלו שמשתמשים בתרופות ממשפחת הסטטינים. 

המשך קריאה…