הכל על אנטיביוטיקה

קצת היסטוריה
מסופר על חוקר בשם אלכסנדר פלמינג שגידל תרביות חיידקים במצע גידול במעבדה שלו. יום אחד, כאשר הגיע למעבדה, ראה שהתחיל להתפתח עובש (פטרייה) על אחת הצלוחיות שלו. הגילוי המעניין היה שנראה היה שהעובש חיסל את החיידקים שסביבו. כך, לגמרי בטעות, התגלתה תגלית חשובה מאין כמוה – האנטיביוטיקה. הפניצילין, האנטיביוטיקה הראשונה, זכתה את אלכסנדר פלמינג בפרס נובל לרפואה. מאז התפתחו סוגים שונים של אנטיביוטיקות לטיפול בחיידקים שונים.
אנטיביוטיקה מיועדת לטיפול אך ורק בחיידקים ולא בוירוסים או פתוגנים אחרים. המשך קריאה…

כמה B12 יש לך?

כל אחד שמגיע לרופא ומתלונן על חולשה ועייפות, ישלח, סביר להניח, לבדיקות דם ראשוניות אשר במסגרתן גם תיבדק כמותו של ה B12 בדם. B12 הוא אחד הויטמינים הקשים ביותר לספיגה – הוא צריך להיות מוצמד בקיבה ל IF שנושא אותו בהמשך המעי וצריך לעבור עוד כמה שלבים לפני הפיכתו ל B12 פעיל וספיגתו בדם. מסיבה זו, חסר ב B12 הוא נפוץ כל כך. במאמר זה, אני רוצה להטיל מעט ספק בבדיקות הדם להערכת רמת ה B12. המשך קריאה…

כאב גב תחתון, מי אתה?

כאב גב תחתון הוא תעלומה של ממש. החל מהגורמים לו, וכלה בדרכי הטיפול השונות. האם כאבי גב נגרמים כתוצאה מבעיות גב?
השאלה נראית מצחיקה שתשובתה בצידה, אך המצב לא כל כך פשוט. ישנם היום אלפים רבים של אנשים בעולם שמסתובבים ממומחה למומחה כדי לגלות מה גורם לבעיות הגב שלהם. הרבה מהם לא מגיע לעולם למסקנה הלכאורה כל כך פשוטה. ה CT וה MRI תקינים, הכל נראה טוב ורגיל – אך כאבי גב – יש ויש! המשך קריאה…

קערות טיבטיות

האסוציאציה הראשונה שעלתה אצלי כאשר שמעתי לראשונה על טיפול בעזרת קערות טיבטיות הייתה קריאה בקפה. אני לא יודע למה דווקא קריאה בקפה: אולי חשבתי שזה משהו דומה – מכינים קפה או משקה בקערה טיבטית, מערבבים, אולי שותים, אולי ממלמלים כמה מילים – והאדם בריא או לפחות יודע את דרכו בחיים. אז לא – קערות טיבטיות זה פשוט ריפוי במוזיקה. המשך קריאה…

צמחי מרפא או תוספי תזונה?

שאלה זו מטרידה הרבה מאד אנשים וכל אחד מציע פתרון שונה והצעה אחרת. נראה לי שלפני שנתחיל לענות על שאלה זו צריך לתת הקדמה קטנה.

תזונה אורתומולקולארית היא בעצם שיטה של שימוש בחומרים שנמצאים באופן טבעי בגוף שלנו. ההיגיון אומר, וכך גם המציאות, שאם נכניס לגוף חומרים שהוא מכיר, הסיכוי שיהיו תופעות לוואי או הפרעות אחרות, נמוך מאד.
בניגוד לחומרים אלו, ישנם חומרים רבים שהגוף “יודע” להתמודד איתם. בין חומרים אלו נמצאים חומרים הנמצאים במזון שלנו, חומרים הנמצאים בצמחי המרפא ותרופות. המשך קריאה…

ניתוחים בעייתיים

מאז הקפיצה הענקית של הרפואה הכירורגית, ישנם מקרים רבים שאולי בעבר היו נגמרים אחרת, אך כיום האלטרנטיבה “הטובה ביותר” היא ניתוח.
האם ישנם קריטריונים לשימוש נכון ומושכל לניתוח? האם משתמשים באותם קריטריונים?
לפני שאענה על שאלות אלו, אני רוצה לסקור כמה מקרים של ניתוחים מיותרים: המשך קריאה…

דרכי שימוש שונות בצמחי מרפא

דרכי השימוש בצמחי מרפא השתנו מאד במאות ואלפי השנים שעברו וכיום ישנן דרכים מקובלות לשימושים שונים בצמחי מרפא:

1. חליטה – הדרך המסורתית עדיין לא אבדה לגמרי מהעולם. היתרונות הברורים של החליטה היא שהחולט יודע בדיוק מה הוא שם בחליטה שלו. החליטה מגיעה ללא חומרים נוספים כלשהם והיא בצורתה הטבעית ביותר. בעזרת החליטה יכול השותה לחוות את חווית השתייה, להירגע ולקבל זמן של איכות עם עצמו, דברים שחשובים כשלעצמם. החסרון הבולט של המשך קריאה…

טיפול 10,000 – אירידולוגיה

הרבה פעמים אנשים מבקשים אבחון אירידולוגי, “סתם כי בא לי”, או בשפה אחרת “טיפול 10,000. הם מבקשים שאני אבדוק מה לא תקין, מה אפשר לשפר, ואולי סתם להיות בטוחים שהכל בסדר…
באבחון האירידולוגי, כמו שהזכרנו, לא ניתן לזהות בוודאות האם יש סרטן בגוף או לא, ובקיצור – לא זו מטרת האירידולוגיה.

המשך קריאה…

צמחי מרפא – כיום

מאז המאה ה 17, הפנתה הרפואה עורף לידידיה, צמחי המרפא, ועברה לשימוש בתרופות המסונתזות. הרעיון שבבסיס מעבר זה היה – אם אנו יודעים כיצד פועל הגוף – אולי נמציא תרופה שעובדת בדיוק על מה שאנו צריכים? למה צריכים 200 חומרים פעילים בתרופה? למה לא להשתמש באחד? המשך קריאה…

אירידיולוגיה – המחקרים

אם אירידולוגיה היא סטטיסטית, המחקר המדעי צריך ללכת איתה יד ביד. אולם –
במחקר שבדק האם אירידולוגיה יכולה לזהות סרטן, התגלתה האירידולוגיה ככישלון חרוץ. האבחון האירידולוגי היה ברמה דומה לאבחון של אנשים שנתבקשו לנחש האם האנשים חולים או לא…
גם במחקר נוסף לא היה הבדל בין הניחושים לבין האירידולוגיה בגילוי של סרטן. המשך קריאה…