מרק עדשים

הגשם כבר כאן ואפשר לנצל את ההזדמנות ולהתכרבל על הספה, כל המשפחה, עם כוס של מרק טעים. אני מציע לכם רעיון אחד, אבל כל רעיון טוב יתאים למטרה זו.

רכיבים:
כוס עדשים (ירוקות או אדומות)
שלוש כוסות מים
בצל בינוני – חתוך לטבעות
אגוז מוסקט
כמון

אופן ההכנה:
מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן 1/2 דקה נוספת. מוסיפים את המים ומערבבים. מתבלים במעט מאד אגוז מוסקט, כמון ומעט מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך של העדשים (כחצי שעה). מורידים מהאש ומרסקים בבלנדר או בלנדר יד. אוכלים בהנאה!

מה זה נותן לנו:
העדשים מתפרקות לאט בגוף יחסית, כלומר, מרק מסוג זה ייתן לנו אנרגיה מתמשכת לאורך זמן. יש הטוענים שהעדשים (וקטניות אחרות) יוצרים להם בלגן במערכת העיכול. מסיבה זו, כדאי להוסיף למרק אגוז מוסקט וכמון. הכמון והמוסקט עוזרים למערכת העיכול שלנו בהתמודדות עם העדשים.

0 תגובות
  1. ציונה
    ציונה אומר:

    אינני משתמשת בתפוחי אדמה.
    לעומת זאת מכינה מרק דומה עם פטריות שיטאקי חתוכות (מיובשותׂ ואטריות מאורז מלא.
    בתיאבון.

    הגב

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *