סקירת מוצר – VSL#3
יש מוצרים שאפשר להתווכח על יעילותם. ישנם מוצרים שלא הוכחו במחקרים מסודרים, ישנם מוצרים שעובדים בסטטיסטיקה דומה מדי למוצר הפלצבו (וכן, יש גם תרופות עם נתונים כאלה…). ה VSL#3 הוא מוצר שלא ניתן לחלוק על מהימנותו או על הצלחותיו הרבות וחבל שיש מעט מאוד רופאים שמכירים אותו ומשתמשים בו באופן סדיר.
מה זה VSL#3?
ה – VSL#3 מספק לנו שמונה זנים שונים של חיידקי מעיים מועילים. לחיידקים מעיים, המכונים גם פרוביוטיקה, תפקידים רבים ומגוונים. מערכת העיכול שלנו חייבת את "החיידקים הטובים" כדי לעבוד בצורה טובה. 60-70% מנפח הצואה של האדם מורכב מחיידקי מעיים. חיידקי מעיים הוכחו כטיפול מהיר ויעיל בעצירות. הם לא מזרזים את פעילות המעי, הם אינם ממכרים. הם פשוט מחזירים לגוף את מה שהגוף איבד בנסיבות שונות – עליהן נרחיב קצת בהמשך.
גם בשלשול (אקוטי וכרוני) הוכחה הפרוביוטיקה באופן חד משמעי כטיפול יעיל וטוב. במחקר חד משמעי, אם כי ראשוני, מצאו החוקרים שניתן למנוע סכרת מסוג 1 על ידי שימוש בVSL#3 (Department of Internal Medicine, University of Perugia, Italy.)
החוקרים טוענים שכמו שניתן למנוע סכרת מסוג 1 כך ניתן למנוע מחלות אוטואימוניות רבות אחרות.
מה פוגע בחיידקי המעיים שלנו?
במשך השנה הראשונה של התינוק מתפתחת אצלו פלורת המעיים שמכילה זנים שונים של חיידקים. חיידקים אלו חיים בגוף במאזן אימה עם חיידקים אחרים שנמצאים במערכת העיכול שנכנה אותם, רק בשביל ההסבר, "החיידקים הרעים". באופן כללי, צריכים "החיידקים הטובים" מצע של סיבים כדי לגדול ולהתרבות. "החיידקים הרעים" מעדיפים את הסוכרים שבמערכת העיכול. מכאן, שתזונה עתירת סיבים תתמוך ב"חיידקים הטובים", ותזונה עתירת פחמימות תתמוך ב"חיידקים הרעים". כאשר ישנה כמות גדולה של "חיידקים רעים" במערכת העיכול, הם לא מאפשרים ל"חיידקים הטובים להתפתח.
מעבר לתזונה, ישנה סיבה נוספת לפגיעה בפלורת המעיים שלנו – האנטיביוטיקה.
כאשר אנו נוטלים אנטיביוטיקה, היא הורסת ומשמידה גם את חיידקי המעיים שלנו. מה נשאר במעיים? רק פטריות ווירוסים ( 576:39-41 surgery 1996 Suppl European Journal of ).
הפטריות והווירוסים שחיידקי המעיים הפריעו להתפתחותם, יכולים כעת להתפתח ללא שום הפרעה.
לאחר שהם מתפתחים – לא נותר לחיידקי המעיים (לאחר שהתאוששו מהמתקפה בת עשרת הימים) לאן לגדול. את כל הטריטוריה תפסו הפטריות והוירוסים.
אז למה דווקא VSL#3? יש חברות נוספות ומוצרים נוספים של פרוביוטיקה?
VSL#3 – יתרונות
VSL#3 מגיע בקופסא שבה יש 10 שקיות ובכל שקית יש 450 בליון חיידקים. בקופסא סטנדרטית יש כ150 בליון חיידקים ובמוצר טוב במיוחד כדוגמת ג'ארו דופילוס של חברת nutre'life יש 264 בליון חיידקים. כלומר, ב VSL#3 יש יותר מפי 17 מאשר בג'ארו דופילוס. המחיר של ה VSL#3 הוא 150 ₪ דומה מאד למחירו של הג'ארו דופילוס – 160-177 ₪ בחנויות השונות.
בקיצור – הVSL#3 הוא מוצר הרבה יותר חזק וזול בהרבה יחסית לתמורה. אבל כמובן שאם יש יתרון כל כך חזק – צריך שיהיו גם חסרונות …
VSL#3 – חסרונות
1. חיידקי ה VSL#3 מגודלים על מצע של חלב ושיירי חלב נשארים במוצר. על אף שמדובר בכמות קטנה – ייתכן שמי שרגיש מאד למוצרי חלב – יגיב לא טוב למוצר הזה. נדיר אבל ייתכן.
2. ה VSL#3 בניגוד לג'ארו דופילוס ולמוצרים אחרים חייב להיות מאוחסן במקרר. אמנם יש 7 ימים, על פי הוראות היצרן שמותר למוצר להיות מחוץ למקרר אבל אני באופן אישי מגיע עם ציידנית לקנות אותו. מסיבה זו לא תמצאו אותו בקלות אלא רק בפארמים או בחנויות אחרות שמחזיקות מקרר.
3. בנוסף, ה VSL#3 לא מגיע בכמוסות או כדורים אלא באבקה. ישנם אנשים שרוצים לדעת בדיוק כמה חיידקים נכנסו להם לגוף ואת הנתון הזה הם לא יוכלו לקבל ב VSL#3.
4. השילוב של 2 ו- 3 נותן מוצר לא פרקטי בכלל שניתן לקחת אותו רק בבית ולא בעבודה, לימודים וכד'.
VSL#3 סיכום
מי שכסף לא משחק אצלו במערכת השיקולים הייתי ממליץ לו באופן חד משמעי על הג'ארו דופילוס. הג'ארו דופילוס הוא מוצר מצויין, פרקטי ונוח. לכל שאר האנשים אני ממליץ על VSL#3. גם אם זה קצת פחות נוח, פי 17 זה הפרש משמעותי…
אני מבקשת לדעת היכן ניתן לרכוש את ה VSL#3. הייתי במספר בתי מרקחת ולטענתם המוצר הוסר מן המדפים ובקרוב יגיע תחליף. מאחר שאני גרה ברחובות, אשמח לדעת מהו המקום הקרוב ביותר המספק את המוצר. תודה.
מירה שלום,
המוצר אכן הורד מהמדפים מסיבה שאינה ברורה. ככל הנראה זה לא היה מספיק כלכלי ליבואן. אין מחסור עולמי ב VSL3 כמו שמנסים להציג את זה בחלק מהפארמים.
באשר לתחליף – הוא כבר הגיע לארץ (על ידי אותו היבואן) אך הוא מרוכז פי 10 פחות מאשר ה VSL. לא נראה באופק שחברת "לפידות" תמשיך לספק את ה VSL ולא שתביא משהו ברמה שלו (לא נראה לי שיש..).
יש אנשים שדיווחו שהם קנו VSL מארצות הברית (דרך האינטרנט) אפשר גם להזמין אל מישהו בארצות הברית (משפחה/חברים) ולהעביר את זה עם מישהו שחוזר.
ברור שהסתבכנו מבחינה פרקטית. מבחינה זאת אין לי בשורה בשבילך.
בהצלחה רבה, נדב.
מה ההבדל בין ג'רו דופולוס ו vsl ל "אסידופולוס" ?
ארנון שלום,
אצידופילוס זה זן אחד מתוך כמה זנים שמאכלסים את אוכלוסיית המעיים שלנו. בכל חברה משתמשים במספר זנים וגיוון הזנים חשוב מכיוון שהוא מדמה את אוכלוסיית המעיים הטבעית שלנו. גם בג'רו דופילוס וגם ב VSL יש גיוון יפה של חיידקים (7-8 זנים). אם קונים מוצר של חברה אחרת צריך להסתכל על שני נתונים:
1. מספר החיידקים בכל קפסולה (בג'רו יש 4.4 מליארד)
2. סוגי החיידקים שיש במוצר.
בשגרת הלשון, כאשר ממליצים למישהו להשתמש ב"אצידופילוס", מתכוונים בדרך כלל שישתמש ב"פרוביוטיקה" – כלומר במגוון סוגי חיידקי מעיים. זן האצידופילוס זכה לכבוד הזה מכיוון שהוא באמת אחד הזנים החשובים שנמצאים באופן טבעי במערכת העיכול שלנו.
מקווה שעניתי לך עך השאלה.
המון בריאות, נדב.
רכשתי את הVSL
תוך כמה זמן מתחילה ההשפעה,איך לוקחים את המוצר אם אין התלקחות
משמעותית(חולה בקוליטיס)
האם המוצר גורם בהתחלה ליציאות או צריך זמן להתרגל אליו
עודד שלום,
רכשת את ה VSL?? איפה? אני אשמח מאד שתיצור איתי קשר ותספר לי איפה רכשת ואיך.
לשאלתך – כמו כל דבר שקשור לגוף האדם, יש שינויים בין אדם לחבירו. באופן כללי ניתן לומר שההשפעה של ה VSL מהירה ולא צריך תקופה ארוכה כדי להרגיש שיפור.
הצריכה כפי שמומלצת על ידי החברה היא צריכה של 1-4 שקיות של VSL. בכל שקית 450 מליארד חיידקים!!
ההמלצה שלי למקרים לא אקוטיים – לשים מעט אבקה על ראש החלק האחורי של הכפית. לערבב במים ולשתות 3-4 פעמים ביום.
למניעה ולכל אדם – פעם ביומיים – שלושה לשים על הכפית מעט אבקה ולשתות.
בדרך כלל, במקרים כמו שלך, כדאי לשלב אומגה 3 בטיפול ואולי גם טיפולים נוספים.
תרגיש טוב ואשמח לדבר איתך, נדב.
נדב שלום
השגתי את VSL דרך מישהו בפורום קרוהן קוליטיס אך לצערי לפני שלושה ימים נגמר לי הVSL ויש לציין שהמוצר מאוד עזר לי למעשה העמיד אותי על הרגליים
וכעת הכל חזר לקדמותו מאוד מבואס ואובד עצות אין לי מושג איך מייבאים זאת
והמוצר נורא יקר
תודה על התייחסותך עודד
היי רכשתי את הvsl 3
ונראה לי שנטלתי אותו לא נכון
הייתי שותה שקית ליום במים
זה טעות במינון??
לא טעות המינון. מינון גבוה ויפה – השאלה לאיזו מטרה. למצבים פשוטים זה סתם מיותר, לא מסוכן אולם חבל על הכסף. למצבים של קרוהן / קוליטיס – מינון טוב.
עודד שלום,
קיים מוצר חדש יחסית בארץ בשם "קו-ביוטיק". אני ממליץ לך לנסות אותו (מה יכול להיות…?) ולראות אם הוא מועיל לך.
המוצר מכיל 22 בליון חיידקים בקפסולה (פי 20 פחות מאשר בשקית vsl…) אבל – מה שהם טוענים זה שהחיידקים עטופים באריזות מיקרוסקופיות ששומרות אותם מפני חומציות הקיבה. הטענה היא שאפילו במינון שהוא פי 20 נמוך מהvsl התוצאות דומות מאד. אגב, המינון של הקוביוטיק הוא מינון גבוה עדיין פי 5-7 מרוב המוצרים היום בשוק.
רק בריאות ובהצלחה, נדב.
אהלן נדב
השבוע התחלתי להעזר בדיאטנית של מכבי בשם ליאורה חוברה די מוכרת היא המליצה לי ממש להשתמש בגארו דופולוס היות וVSL לא ניתן להשגה
היא המליצה על כדורי כורכום גם
שאלתי האם הגארו דופולוס במקרה של קוליטיס עלולים לעזור כמו הVSL
בתודה מראש
עודד
עודד שלום, אין ספק שהג'ארו הוא מוצר טוב וחזק אבל הקו-ביוטיק חזק פי 5…
הבנתי שלמכבי יש הסדר עם קוביוטיק כך שניתצן לקנות את זה בהנחה במכבי.
כדאי לך לבדוק.
בכל מקרה, אם אתה מחליט ללכת על הג'ארו דופילוס, הייתי ממליץ לך לא לסמוך על מינון של 1-2 ביום.
אגב, לאותה החברה שמביאה את הקוביוטיק, יש מוצר שנקרא "קולטקט" שמכיל תמצית כורכום תקנית, אבקת כורכום, תמצית תה ירוק וסלניום. המוצר נועד לתת תמיכה במקרים כמו שלך (כפי שאכן אמרה הדיאטנית).
יום טוב והמון בריאות, נדב.
נדב שלום
עקב עבודתי עם בתי מרקחת הגיע לידי פרוביוטיק חדש(או לא)עבורי בשם BIO-ACIDOPHILUS המיובא עי"י חב' Bio Care שם לב לנתונים;
בכמוסה אחת פרוקטואוליגוסכרידים המספקים 8 ביליון תאים של לקטובצילוס אצידופילוס
וביפדו בקטריום וכן צלולוז ומגנזיום סטארט
הכמוסה עשויה מצלולוז ומים 60 כמוסות באריזה חובה לשמור בקרור
לדברי הרוקח המוצר אפילו יותר חזק מVSL ולקוחות שלו מדווחים על שיפור מתאים תוך
כמה ימים המוצר איננו על בסיס חלב או מצע של חלב
התחלתי בלקיחת הכמוסה אתמול בערב בתוספת ל"קולטקט" וכמובן בשילוב הרפאסל והאימוראן הכימיים ונראה איך זה מועיל
לסיכום ידידי מה דעתך ואיך זה נראה לך?
המון תודה
עודד
זה נשמע טוב מאד.
מה ששונה – זה האסטרטגיה. במוצר הזה החליטו לתת מינון גבוה מסוגי חיידקים מסוימים ולוותר על אחרים. בחברות אחרות מעדיפים לתת מינון נמוך יותר מכל קבוצת חיידקים אבל לכלול יותר קבוצות.
התשובה ל"מה יותר טוב", היא כנראה אינדיווידואלית או – ללכת על האסטרטגיה של קו ביוטיק שנותנת הרבה חיידקים מכל קבוצה והרבה קבוצות.
בכל אופן – אשמח לשמוע את התרשמותך האישית (אין חכם כבעל נסיון…).
בהצלחה, נדב.
נדב שלום,
ביתי חולה בקוליטיס והשתמשתה בעבר ב-VSL, אך לצערי מסרבת לקחת מכיוון שהיא רגישה לטעמים וזה לא טעים לה.
ניסיתי להזמין בבית מרקחת מוצר בשם קו ביוטיק לילדים (ג'וניור), המיבאת אותו לוכסמבורג תרופות, אך הוא גם באבקה. אני מחפשת כמוסות. לפי בדיקה בבית מרקחת הם טוענים כי הוא לא קיים, אבל לא נראה לי שזה ייתכן, כי גם שמעתי ממישהי וגם כאן באתר, אני מבינה כי כן קיים בקפסולות/ כמוסות.
אנא עזרתך.
ורד שלום,
בוודאי שיש קו ביוטיק בכמוסות. הקו-ביוטיק מגיע בריכוז של 22.5 מליארד חידקים בכמוסה!!. בכמות הוא הרבה יותר משתלם מהקוביוטיק ג'וניור שמגיע באבקה.
ככלל, כמעט כל מוצר "ג'וניור" מסדרת פרוביוטיקה, הוא פחות טוב ופחות משתלם מהמוצר המקביל בקפסולות.
בקיצור – איפה משיגים קו-ביוטיק בקפסולות?
1. בכל סופר/סנטר/ניו פארם אמור להיות.
2. למאוחדת, מכבי ולאומית יש הסכמים לגבי הקוביוטיק וניתן לרכוש אותו שם במחיר מוזל יותר מאשר בפארמים השונים.
אשמח לעזור, נדב.
נ.ב. – אני מחזיק מול העיניים חבילה של קו-ביוטיק בקפסולות (ואני משתמש במוצר זה למשפחתי) ולכן אני משוכנע בלי צל של ספק שיש מוצר כזה…
שלום…
בתנו בת ה – 3 אובחנה עם קוליטיס.
האם מוצר זה מותאם גם לגילה? איזה מוצר הכי עדיף?
כרגע לוקחת פרוביוטיק קיד.
איפה ניתן להשיג?
תודה.
הילה שלום,
לא ניתן לרכוש את ה VSL בארץ ולכן הייתי ממליץ לך לקנות קו-ביוטיק. ככלל, הייתי אומר שמוצר פרוביוטיקה לילדים הוא עטיפה של מוצר מבוגרים כדי לגבות יותר כסף. מעטות החברות שאצלם המוצר לילדים עולה באופן פורפורציונאלי למספר החיידקים כמו המוצר למבוגרים.
בקיצור –
1. בד"כ עדיפים מוצרי המבוגרים.
2. עדיפות שלי "קו-ביוטיק".
3. עדיפות שלי – אבחון מסודר אצל מטפל רב תחומי.
בהצלחה, נדב.
שלום נדב,
האם מוצר קו – ביוטיק למבוגרים ניתן לצריכה גם ע"י ילדים ? (ילדה בת 3).
לסיכום כל הרשום – אני מבין שההמלצה שלך כרגע לגבי הקיים בשוק הוא לצרוך קו – ביוטיק ? האם זה התכשיר שמכיל בשקלול את מירב סוגי החיידקים בריכוז הכי גבוה ?
תודה.
זיו שלום,
מוצר הקוביוטיק ניתן לצריכה על ידי ילדים. אבל:
1. למקרים שהם לא טיפוליים כמו קוליטיס או הפרעות קשות אחרות מומלץ, מסיבות כלכליות, להשתמש בחצי קפסולה (נפתח בקלות מאד). פשוט אין צורך ביותר.
2. גם לקוביוטיק יש מוצר ילדים. לדעתי, חבל על הכסף. כדאי לקנות מוצר למבוגרים.
למיטב ידיעתי זהו התכשיר עם הריכוז הכי גבוה (תמיד אני מוכן שמישהו יפתיע אותי ויראה לי משהו טוב יותר..)
יום טוב ובריאות, נדב.
נדב שלום,
מדובר בילדה בת 3 שמאובחנת עם קוליטיס. האם להשתמש בחצי או בשלם. לפי הרוקחת – בקפסולה שלמה יש כמות חומר מאוד גדולה עבור ילדה.
האם יש לחומר טעם ? במה כדאי לערבב אותו ?
תודה.
זיו שלום,
ב VSL היה 450,000,000,000 חיידקים בשקית והמלצת החברה היתה לצרוך 1-4 שקיות…
במקרה הזה, הייתי מתחיל מחצי קפסולה במשך יומיים ובמידה והילדה מגיבה טוב הייתי מעלה את המינון לקפסולה שלמה.
לחומר כמעט שאין טעם. יש לו טעם עדין של מוצרי חלב והוא אכן הולך טוב עם יוגורט, חלב ואפילו מים רגילים. יש לו מסיסות חלקית במים, כלומר, צריך לערבב ולשתות תוך דקה או שתיים. אם לא, החומר ישקע ויהיה צורך לערבב אותו שנית.
יום טוב ובהצלחה, נדב.
שלום נדב,
בהמשך לנושא הפרוביוטיקה לחולי קוליטיס (וקרוהן) מה דעתך על "מגה פרוביוטיק" של חברת
GRAMZE , http://www.gramse.com/Gramse07/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=84&FID=297
בהשוואה לג'ארו דופילוס ו/או קו ביוטיק?
איזה מינון כדאי לקחת בשעת התלקחות ואיזו ברגיעה?
בת שבע שלום,
חברת GRAMZE היא חברה מעולה ומוצריה מומלצים. עם זאת, לדעתי, הפרוביוטיקה שלהם לא מגיעה לרמה של הקו-ביוטיק. באשר לג'ארו דופילוס – נראה שהפרוביוטיקה שלהם מעט יותר חזקה ממנו, הן בכמות החיידקים והן בגיוון שלהם.
בכל אופן, אשמח לשמוע תגובות חיוביות יותר וחיוביות פחות בקשר לכל אחת מסוגי הפרוביוטיקות. מעוניין בתגובות בעיקר מחולי קורהן וקוליטיס.
מזכיר לכולם (כל מישהשתתף בדיון האחרון…) – פרוביוטיקה היא רק חלק אחד בטיפול בקרוהן /קוליטיס!!!
תודה נדב.
לא ענית לי לגבי המינון המומלץ בזמן התלקחות ובזמן רגיעה (בשלושת הפרוביוטיקות)
הבנתי מחולים שיש המלצות שונות לגבי המינון ויכול להיות שחולים לא "נהנים" מהמוצרים בגלל
נטילה מופחתת של הפרוביוטיקה.
ההנחיות לנטילה לא מתייחסות למצב החולי הספציפי (קרוהן קוליטיס, התלקחות רגיעה).
מה ההמלצות שלך?
לא עניתי. רק רמזתי.
הטיפול בקרוהן וקוליטיס הוא טיפול מקיף ורחב. כמו בכל שימוש בתוספי תזונה ניתן להגיע לתוצאות יפות בעזרת מינונים גבוהים מאד. את הVSL היו צורכים בצורה של 1-4 שקיות ביום, כלומר, היו יכולים להגיע למינונים גבוהים של כ 450 מיליארד * 4 !!!
אבל – אם בונים תוכנית טיפולית שלמה, ניתן להפחית במינון. לדוגמא: במקום 2-3 קו ביוטיק ביום, ניתן לקחת 1 בשילוב של אומגה 3.
במקום לקחת 3000 מ"ג של אומגה 3, ניתן לצרוך "רק" 1500 מ"ג אם מוסיפים לזה פרוביוטיקה. גם 1500 מ"ג זה הרבה אבל לפחות זה יותר סביר.
אם עובדים על הצד הנפשי – גם המינון הזה של האומגה 3 יכול להיות גבוה ומיותר. אם לא עובדים – אולי גם 3000 יהיה קצת.
בקיצור – לאדם מבוגר לא הייתי חושש להמליץ לקחת 2-3 קו-ביוטיק / 6-9 ג'ארו דופילוס / 2-4 GRAMZE. זה המינון להתלקחות. ברגיעה, ניתן לקחת חצי מזה בערך. אין בכך חשש של מינון יתר. כדאי להתחיל בהדרגה. באשר לאומגה 3 הייתי יותר נזהר מכיוון שמינון כזה יכול לא להתאים לאנשים מסוימים ועם תרופות מסוימות.
שוב אני חוזר – ההמלצות מאד אישיות מכיוון שצריך לבדוק את המצב האישי ולראות מה התוספים האחרים / צמחי מרפא / התאמה תזונתית / טיפולים נפשיים / טיפולים אנרגטיים / טיפולים אחרים שהחולה קיבל.
בקיצור, ממליץ ללכת למישהו שיבנה תוכנית טיפולים שלמה ומותאמת אישית.
חן חן על התשובה המקיפה.
מקבלת גם את הגישה ההוליסטית החשובה בטיפול
במחלה.
מנסיוני (אמא לחולה קרוהן ונמצאת בקשר עם הרבה מאד חולים ) רוב הרופאים וחלק נכבד מהדיאטניות לא מתמצאים בתזונה ובתוספי מזון. גם עם המטפלים "האלטרנטיבים" צריך לברור
היטב את המומחים ובעלי הנסיון בטיפול בחולי הקרוהן והקוליטיס (ושאר המחלות) ולא להיות "שפני נסיונות".
אם תרצה אוכל להרחיב מנסיוני (במייל או בטלפון)
להשתמע
בהמשך לילדה בת 3 עם קוליטיס. אנחנו נותנים לה קפסולה שלמה של קו ביוטיק של המבוגרים ושמים לה את זה במשקה עם המודולן? שותה את זה ישר.
האם זה בסדר? האם לא סותר אחד את השני, שמערבבים עם המודולן?
האם עדיף לתת לה את זה במים בלבד? (קצת בעייתי….)
הילה שלום,
אני לא חושב שיש מניעה לשלב את המודולן עם הקו-ביוטיק.
בהצלחה ואשמח לשמוע פידבקים על הקוביוטיק. יום טוב, נדב.
מה לגבי בעלי פאו'ץ ? האם הקו ביוטיק טוב גם עבורם? אם כן, באיזה מינון? על מנת למנוע פאוצי'טיס או על בסיס קבוע?
אם אצליח להשיג VSL מארה"ב, האם עדיף ? באיזה מינון? האם זה הוכח מחקרית?
תודות מרובות
שלום,
לא הוכח חד משמעית שפרוביוטיקה עוזרת למניעת פאוצ'יטיס. עם זאת, ישנם עדויות רבות שאכן כך הוא הדבר.
לגבי טיפול – הפרוביוטיקה, תהיה טובה ככל שתהיה לא מספקת לטיפול יחיד בפאוצ'יטיס. יש צורך לשלב דברים נוספים בהתייעצות עם מומחה.
מינון: לדעתי, כמניעה ניתן להשתמש בקפסולה אחת עד שתיים של קו-ביוטיק או בשקית שתיים של VSL. לחלופין, ניתן לשקול שימוש בחוקנים קטנטנים ועדינים עם כמויות זעירות בהרבה של ה VSL. הכוונה היא בשימוש יומיומי בחוקן עם VSL בגודל אפון קטן. את הפרוביוטיקה מערבבים עם מעט מים ומשתמשים.
בהצלחה!!
יש VSL3 בארץ!!
נדב שלום,
כתבת שיש vsl3 בארץ. היכן ניתן להשיג ? כרשום למעלה ילדתנו היא בת 3 וכרגע מקבל קוביוטיק (של מבוגרים).
נדב שוב שלום,ראיתי שניתן להשיג את vsl3 דרך אתר אינטרנט של טלפארמה. האם ניתן בעוד מקום ?
העלות הינה כרגע 160 ש"ח ל 10 שקיות. האם ה vsl3 מומלץ באופן משמעותי יותר מקוביוטיק ?
מה המינון המומלץ לילדה בת 3 ?
תודה
זיו שלום,
כרגע ניתן למצוא את ה VSL ברוב חנויות הסנטר פארם ואני מעריך שגם בחנויות רבות נוספות. צריך לזכור שהמוצר אינו מוצר מדף ויש לבקשו מהרוקח.
בהצלחה!!
נדב שלום,
מה המינון המומלץ לילדה בת 3 ? כאמור כרגע לוקחת קפסולה אחת ליום של קו-ביוטיק. האם ה vsl3 משמעותית יותר מומלץ ? מבחינת מחיר הוא יקר בהרבה. האם vsl3 מותר לשימוש ילדים ?
זיו שלום,
אם המצב התייצב בעזרת הקוביוטיק פחות או יותר, לא הייתי עובר ל VSL. אם הוא לא התייצב – תנסו להתחיל משקית אחת.
ה VSL כמו כל פרוביוטיקה אחרת – מתאים לילדים מהרגע שבו הם מתחילים לאכול מזון מוצק ומגוון.
שלום רב,
ניתוח פאוץ' לאחר סגירת סתומה..
שלום נדב,
הינני לאחר ניתוח פאץ' וסגירת סתומה עקב קוליטיס קשה מאוד.
אודה לך אם תוכל להסביר את אופן השימוש ב vsl3 .
האם לקחת זאת על קיבה ריקה, האם יש מזונות שלא מומלץ לקחת עם ה אבקה.
אתה גם ממליץ על מינונים של בין שקית לארבע ליום.. ממה נובעת התנודה הזו? והאם לא עדיף לקחת באופן עקבי את החומר על מנת לשמר את הספיגה (כלומר, האם הגוף מתרגל ומקבל חסינות ועמידות וכך בעצם היעילות יורדת) אני משיגה כרגע את החומר מחו"ל..
תודה רבה
נדב שלום!
קראתי את הדף בעיון. מניסיון אני יודעת על מספר שיטות (סבתא) טבעיות ופשוטות ואף למרבה הפלא זולות יותר. מדוע אין הן מוצאות ביטוי במדור שלך האמון על ריפוי טבעי?
בברכה – סמדר
סמדר שלום,
האם את מדברת על פתרונות פשוטים לקרוהן / קוליטיס? האם פתרונות פשוטים לשיקום פלורת המעיים?
בקיצור – בשביל זה את כאן – כדי לתרום את הידע שלך לטובתי ולטובת הגולשים! אשמח שתפרטי לנו כדי שנפיק מכך תועלת!
יום טוב ובריאות, נדב.
נדב שלום,
כפי שכבר רשמנו למעלה, בתנו מתקרבת לגיל 4, ואובחן אצלה קרוהן/קוליטיס לפני כשנה +. בעבר הייתה על פנטסה (כ 7 חודשים) ופרדינזון (כחודשיים) – לא עזר, ואף החמיר ולכן הפסקנו עם שניהם בידיעת הרופא המטפל. כיום נמצאת על מודולן (3-4 כוסות ליום) + אומגה 3 צמחית ממרווה (4 כדורים ליום)+דיקור + פרוביוטיקה: לקחה קוביוטיק, ובשבוע שעבר בהמלצת הרופא עברנו ל VSL3 (שקית ליום).כלומר קשת רחבה של טיפולים.לצערנו – אין שיפור, ולמעט תקופה נפלאה של מספר בודד של שבועות בקיץ האחרון, היא בעליות ובעיקר בירידות כל הזמן. בתקופה זו היא עם כ 4-5 יציאות ליום: מימיות, חלקן עם דם, חלקן מלוות בכאבי בטן ולעיתים גם בלילה. הייתה החמרה לפני כשבועיים וכעת יש רגיעה קלה מאוד. מצב הרוח שלה לרוב טוב (גם בגן)אבל לא נראה לנו לצערנו הרב שיהיה מנוס מלהתחיל לקחת אימוראן למרות שאנו ממש מנסים להימנע מכך כבר תקופה ארוכה, ובייחוד לאור בדיקות הדם האחרונות לפני כחודש בהם ראו ירידה במספר מדדים חשובים:ההמוגלובין 11.3, ברזל 21, אלבומין 3.4. מכיוון שמדובר בילדה קטנה האחריות היא כולה שלנו, והכאב מסבלה הוא עצום. מניסיונך – האם ניתן לעשות עוד לפני התרופה ?.
זיו שלום,
אמנם שמעתי ניסים ונפלאות על מרוולס אולם אני עדיין לא בטוח שזהו הטיפול הטוב ביותר. מציע לנסות לתקופה של כשבוע אומגה 3 מדגים ולראות אם יש שיפור.
בנוסף, אולי כדאי ללכת לשני טיפולי רפלקסולוגיה ולראות מה קורה. אני לא חושב שהטיפול הרפלקסולוגי הוא הטוב ביותר לקרוהן אולם כדאי לנסות אם הדיקור לא בכיוון.
בנוסף, כדאי לבצע תרגילי נשימה מידי ערב. פשוט לנשום עמוק ולשחרר את הנשימה. אם יש בעיות קלות בנשימה – אפשר להשתמש במעט שמן אקליפטוס או במנורת מלח.
בהצלחה!!
נ.ב. אם בצעת את כל הנ"ל ואין עדיין שיפור – ממליץ ללכת לאבחון אישי אצל אירידלוג או רופא סיני שעושה אבחון (לשון, דופק) ולא רק דוקר (!!). באבחון כזה תקבלו המלצות רחבות בהרבה ממה שנתתי כעת: תוספי תזונה, תזונה, צמחי מרפא, היבטים נפשיים, היבטים סביבתיים ועוד ועוד.
שלום, אני אוריאנה בת 23, לפני כשבועיים אובחנתי שוב שהחיידק בקיבה עדיין קיים.
בעבר נתנו לי טיפול ע"י אנטיביוטיקות ולצערי הטיפול לא עזר, כאשר אני אוכלת לחם סובלת מנפיחות בבטן וכאבים חזקים, וגם כאשר אוכלת בצקים שונים נגרם סבל פחות מהלחם עמצו אבל עדין…בזמן האחרון מצבי ממש הוחמר אני כבר תקופה שלא נוגעת בלחם וכשאוכלת לעיתיים רחוקות עדיין סובלת{לא אלרגית לגלוטן} והגעתי למצב שלא משנה מה אוכלת ממש לא טוב לי בקיבה ועוד שנפוחה! איני יודעת מה לעשות ומשהו המליץ לי על vsl #3 האם זה יכול לעזור בחיסול החיידק ושיפור התופעות הללו…עוד שבועיים נפגשת שוב עם הגרסטולוג ולא הכי מעונינת בטיפול אנטביוטי..
אשמח לשמוע דעה נוספת 🙂
אוריאנה שלום,
לא כתבת אבל אני מניח שהכוונה היא לחיידק ההליקובקטור פיילורי.
הוכח לפני שנים רבות שיש קשר חזק בין מתח ובין הופעת החיידק ולכן אחד הדברים הראשונים שיש לעשות זה טיפול במתח. בנוסף, שנוי תזונה חשוב מאד. צריך לאכול מנות קטנות יותר של אוכל בריא יותר ובצורה מסודרת יותר.
אחרי שתי המלצות אלו, ניתן לעבור לשתי המלצות נוספות ספציפיות יותר ליחסול החיידק והשמדתו:
1. חומר כלשהו שיכול לחסל את החיידק: שילוב של ליקוריץ עם אלת המסטיק למשל או חומר כמו GSE, או כמוסות שמן אורגנו. כל אלו יכולים לעזור מאד בחיסול.
2. את צודקת שחיסול ממוקד לא יכול לעבוד טוב בלי פרוביוטיקה טובה. הפרוביוטיקה של VSL3 מעולה למטרה זו, אם כי, יש גם פרוביוטיקות אחרות טובות שיכולות לשמש לאותה מטרה.
בהצלחה!!!
שלום רב,
אני בן 29 בעל פאוץ' מזה כ 6 שנים אחרי קוליטיס, נמצא בבעיה של דלקות כרוניות שחוזרות בפאוץ' ( פאוצ'יטיס) , מחפש פתרונות יצירתיים, הדבר שעוזר לי בצורה דרמטית הוא אניטביוטיקה כדור אחד של 250 מ"ג מסוג מטרוגי'ל עוזר לי פלאים, אך אני ואתם יודעים שאנטיביוטיקה הוא לא פתרון לארוך זמן, ניסתי חוקני ראפסאל אך הם יקרים בטירוף 10 חוקנים עולים 220 שקל, עכשיו התחלתי לנסות VSL3
גם לא כזה זול ולא כזה טעים אבל אין ברירה נקווה שיעזור…
עכשיו השאלה?
אניטביוטיקה לארוך טווח של שנים תבטיח לי איכות חיים גבוהה , אך יחד עם זאת יכולה לעשות נזק בלתי הפיך לכבד לריאות ועוד, מה דעתך על הטיפול האנטיביוטי?
דורון שלום,
דעתי על אנטיביוטיקה ידועה וברורה: כשאין ברירה – לוקחים. כשיש אפשרות אחרת – אסור לקחת. השאלה הראשונה היא לשאול: כנגד איזו מחלה חיידקית אני לוקח את האנטיביוטיקה? אם התשובה ברורה, עוברים הלאה לבירורים בסגנון: "מה הסיכונים בלא לקחת את התרופה?" וממשיכים את שיקול הדעת בכיוון הזה. אם התשובה לשאלה הראשונה מגומגמת – מתחילים לחפש תחליפים.
מקווה שהגעת אל המנוחה ואל הנחלה.
הרבה בריאות, נדב.
נ.ב. נשמח לדיווח…
נדב שלום,
נתקלתי במאמרים שלך ואשמח לקבל את התרשמותך/ המלצותיך בעניין הבא.
בעלי בן כ-40, אובחנה אצלו לפני חודש דלקת ריאות. קיבל אנטיביוטיקה (רוקסו),3 ימים לאחר שלא חל שום שיפור, נוסף אליה אוגמנטין. השבוע, לאחר שסיים קורס של שתי התרופות הנ"ל חזר לרופא (יש לציין, כי מדובר במרפאה צבאית) והתברר שהדלקת עדיים קיימת ועליו להתחיל ליטול אנטיביוטיקה נוספת – הפעם "zinat".
הוא מרגיש חולשה נוראית (כמובן, מעבר למחשבה המדכאת על עצם העובדה שהוא לא מצליח להיפטר מהדבר המעצבן הזה) ולא מדובר בבחור חלשלוש – הוא נוהג לעסוק בפעילויות גופניות וספורט מאז הילדות. השיעול קצת פחת והפך להיות עם פחות ליחה.
וכעת לשאלות:
האם מצב זה של דלקת ריאות שלא מצליחה להתרפא נראה לך הגיוני?
מה ניתן לעשות למגר את המחלה?
האם חייבים לסיים את נטילת האנטביוטיקה הנוספת?
איך אפשר לסייע בזירוז ההחלמה?
יש לציין, שלאורך כל תקופה של נטילת אנטיביוטיקה דאגנו שיקבל גם פרוביוטיקה.
מודה לך מראש!
יש לי פאורט'יס זאת הסיבה שאני לוקח אנטיביוטיקה , בלעדיי האנטיביוטיקה אני סובל ממספר רב של יציאות ביום 6-8 כולל אי שליטה בלילות, עם אניטיביוטיקה 250 מ"ג (מטרוג'יל) אני נהנה בכך שאני עולה במשקל ושולט ביציאות כולל 2-4 יציאות ביום.
אלינה שלום,
אני חושש שהתשובה לשאלה שלך פשוטה מאד: בעלך סובל מדלקת ריאות ויראלית. הוירוס שנמצא בריאות שלו לא שמע על הרוקסו וגם לא על האוגמנטין. מסיבה זו, הדלקת ריאות שלו לא מגיבה לאנטיביוטיקה.
התהליך שקורה אצלו הוא ככל הנראה כזה:
1. נדבק מחיידק וחלה בדלקת ריאות ויראלית ממנה היה אמור להבריא כעבור שבוע-שבועיים.
2. קיבל אנטיביוטיקה שלא יודעת לשפר את מצבו מכיוון שהיא מיועדת לדלקת ריאות חיידקית בלבד.
3. הגוף נחלש כתוצאה מהאנטיביוטיקה ולכן לא מצליח להתמודד כנדרש מול הוירוס שתוקף אותו.
4. התוצאה: מחלה ממושכת וארוכה מהרגיל.
מה אני מציע?
אני מניח שהוא לא נמצא במצב מסכן חיים / אשפוז. אם אכן כך, לא הייתי מתחיל לקחת אנטיביוטיקה חדשה. הייתי פועל לחיסול הוירוס ולחיזוק של מערכת החיסון בעזרת צמחי מרפא, שימוש מוגבר בויטמין C ועוד. מציע לך לקרוא יותר בקישור המצורף שם תלמדי יותר על הסוגים השונים של דלקת ריאות ועל הטיפול בהן. https://www.holisticcenter.co.il/archives/393.
בהצלחה והמון בריאות, נדב.
ביתי בת 10 לפניי 4 שנים עברה קריטט מעי ומאז סובלת מפייציטוס אליי משהו יודע על משהו שיכול לעזור לתווך ארוך השמח למידע
הי נדב,
אני בן 33 וסובל מקוליטיס כיבית כרונית מזה כשנתיים. טיפולים בנרות וחוקנים של רפאסל לא עזרו לאורך זמן וכרגע אני בהתלקחות של המחלה. טיפול בפורינתול עורר תגובה קשה והופסק. לפני כ-4 ימים התחלתי טיפול בסטרואידים שעד כה לא משפיע.
רקע נוסף – מחלות אוטואימוניות שונות: היפותירואידיזם (לוקח 50 מק"ג אלטרוקסין כל יום), פוליקוליטיס (מינוציקלין 100 מ"ג כל יום).
אשמח לדעת מה הטיפול המומלץ לדעתך..
תודה,
ניר
שלום נתן !
מה כמות ה-vsl שלוקחים ביום !?
שלום נדב,
רציתי לשאול מה אתה ממליץ במקרים של סטרפטוקוקוס A. אובחנתי היום עם תשובה חיובית. אני מאוד לא אוהבת לקחת אנטיביוטיקה ומשתדלת לחיות חיים כמה שיותר קרובים לטבע. מה אתה אומר?
הבנתי שיש סיכוי של 10% להיפגע בלב,מפרקים והעור. האם רק בגלל זה אסכן את המע' החיסונת שלי באנטי' שתהרוס לי את הגוף?
אשמח לתגובה.
שלום נדב. אהבתי את הדיון המעמיק והידע.
רציתי גם לשאול: אני סובל מנפיחות , גזים מרובים(100 ביום לפחות-לא גרפסים)כ-5 שנים, ומתעורר מבטן נפוחה השקם בבוקר. לאחר כל הבדיקות שיצאו תקינות(גסטרוסקפיה-למעט גסטריטיס נודולרי באטנרום וhp מלפני שנתיים שטופל בהצלחה, קולונסקופיה, בדיקות דם , ויטמינים , צליאק, רגישות לגלוטן הכל תקין. אובחנתי כסוסל ממעי רגיז.
1. האם קוביוטיק+אומגה 3 +אנציפלמד ונוטנסיל יכולים לפתור לי את הבעיה.
2. מהו לדעתך הפתרון הטוב ביותר.
רב תודות@!
גל שלום, יתכן שמדובר בהפרעה באיזון הפלורה במערכת העיכול ואז פרוביוטיקה תעזור. אבל – יתכנו דברים אחרים כמו הפרעות בייצור חומצות קיבה (לוקח כדורים סותרי חומצה?), יתכן שמדובר בהפרעות אחרות וכדאי לעבור אבחון אירידולוגי על מנת לאתר את מקור הבעיה. בהצלחה וערב טוב, נדב.
שלום רב,לאחר שהיה לי קצת יותר מחודש שילשולים וקצת בחילות רופא המשפחה שלח אותי למס בדיקות צואה,התגלה טפיל בשם dietamoeba fragillis טופלתי במשך 10 ימים בפלאגיל metronidazle לאחר סיום הטיפול התסמינים עברו אך החלה לי בעיה של קושי ביצאות וממש עצירות בהתחלה,ניסיתי לשלב פרביוטיקה{חברה טובה ,5 מיליארד חידקים בקפסולה} אך לאחר שבוע זה עשה לי בחילות אז הפסקתי….הוספתי לאוכל בערב סלק ומיץ שזיפים וזה שיפר את היצאה קצת……..[הכול יוצא כמו גוש בפעם אחת] כמו כן פעם בכמה ימים אני מרגיש כאב קל ביצאה והתחלתי להשתמש בפרקטוגליבנול{משחה לטחורים}לפני שנתיים היה לי טחור וזה עזר…..אני משתמש בה כבר 4 שבועות אני לא יודע עם זה טחור או לא אך זה עוזר.מה אתם ממליצים על מנת שמערכת העיקול שלי תחזור למצב תקין{בעיקר קושי ביצאות וחוסר גזים} וגם מה לעשות עם הרגישות שהתפתחה לי בפי הטבעת… המצב כבר נמשך חודשיים לאחר סיום האנטיביוטיקה …..תודה רבה
הייתי מציע לנסות הגברה של מינון הפרוביוטיקה לדוגמא: 3 כמוסות ביום של ביו פלוס של חברת סופהרב. בנוסף, יש דברים נוספים שיכולים לעזור וכדאי להוסיף כמו תפוח עץ אחד ביום, ירקות נוספים, דגנים מלאים וניתן לשלב קצת צמחי מרפא כמו ג'ינג'ר, אניס, שומר, חילבה, קימל ועוד. בהצלחה!
רציתי לשאול עם התכוונת להגברת מינון הפרביוטיקה?……את האנטיביוטיקה כבר סיימתי מזמן זה היה טיפול רק ל10 ימים…..ועוד להוסיף עם כדאי להוסיף סיבים כמו קונסיל או פגלקס או ללחכות עם זה ובחולזות לנסות למצוא פרביוטיקה שתתאים לי ועם זה עוזר ליצאות כי בזמנו זה ממש לא עזר….תודה
כמובן… טעות טראגית שתתוקן עוד דקה…המלצתי לך על פרוביוטיקה טובה ומתאימה לך לדעתי וכן על מינון. שווה לנסות.
בהצלחה!!
ברשותך עוד שאלה קטנה מה הבדל בין מה שהמלצת לי לקו ביוטיק…..
הקו ביוטיק הוא מוצר חזק בהרבה ויקר בהרבה. העלות שלו היא 160 ש"ח בערך והוא מספיק לחודש לכל היותר. מה שהמלצתי לך הוא מוצר טוב שנראה שיתאים לך. הוא מכיל פחות חיידקים אומנם אבל שיטת האריזה שלו שומרת על החיידקים גם במעבר בקיבה. העלות שלו היא 80-105 ש"ח והוא יכול להספיק לחודשיים בשימוש רגיל.
הקוביוטיק מיועד בדרך כלל למצבים קשים מאד כמו קרהנ'ס וקוליטיס. אגב, הביו פלוס אינו מתאים לקרוהנ'ס מכיוון שהוא מכיל סיבים וזה לכשעצמו עוד יתרון בשבילך (הסיבים).
בהצלחה!!
שלום לכולם,
אני עם פאוץ לאחר כריתה מלאה של המעי הגס בעקבות קוליטיס קשה לוקחת באופן קבוע vsl#3 כבר 4 שנים לאחרונה הפחתתי בכמויות מ-1 ביום לפעם ביומיים ופעם ראשונה מאז הניתוח הייתי מאושפזת עכשיו עם דלקת בפאוץ או במעי הדק אז לא יודעת אם יש קשר אבל יכול מאוד להיות. בכל מקרה רציתי להגיד לכולם שגיליתי שאם יש אישור של הדיאטנית המחוזית לוקחים מרשם מהרופא ובבית המרקחת של הכללית ניתן לרכוש את ה- vsl#3 במחיר מדהים של 40 ש"ח לחבילה של 10 במקום 150ש"ח. הגשתי בקשה דרך רופאת המשפחה לפני כשבוע ואני מחכה לתשובה מקווה מאוד שחיובית מפני שעכשיו לוקחת 2-3 שקיות ביום והעסק מאוד יקר.
דליה שלום,
בהחלט שווה פרסום!!
תודה רבה ובהצלחה, נדב.
האם צריך לקחת את הvsl3 לפני אוכל או אחרי?
תודה רבה
מיטל שלום,
כל פרוביוטיקה רצוי לצרוך יחד עם אוכל על מנת שתעבוד טוב יותר. עם זאת, אין מניעה לקחת ללא אוכל.
חשוב להדגיש שיש להרחיק את הפרוביוטיקה מאנטיביוטיקה שעתיים לפחות (אם אפשר).
בהצלחה, בריאות ויום טוב, נדב.
לקליניקה שלי ולבית הטבע שלנו (עם מקררים) – טופ הבריאות והטבע בפתח-תקוה = מיהו הסוכן ? או מהיכן רוכשים את ה-VSL#3 , האם אתם הכתובת ? . בתודה
אני לא זוכר את שמם אבל מניח שניתן לברר בכל סניף של סופרפארם.
לא ברור חד משמעית כמובן במידה והמוצר עוזר, האם זו חתונה קטולית ? או שלפי סקרים שנערכו ישנה תקופת אכשרה (כמו שאומרים בביטוח) שתקופה מסוימת עשויה לפתור לצמיתות? כי כמו שנאמר צריך לחפש מממן!!!
זהר שלום,
כמובן תלוי לאיזו בעיה..
אם מדובר בקרוהן למשל, יתכן ויש צורך להשתמש במשך כל התפרצות המחלה, אם מדובר בעצירות כרונית – יתכן ותקופה קצרה יחסית בתוספת כמה שינויים יביאו את התוצאה המיוחלת.
בקשר למימון: שווה לבדוק בקופות החולים. ישנן קופות שמסבסדות במקרים מסוימים או אף מוכרות את המוצר במחירי הנחה.
בהצלחה ובריאות, נדב.
עם כל הכבוד – טרם קיבלתי תשובה על שאלתי מ-31.5.11 – היכן אפשר לרכוש את VSL לקליניקה ? יש לי את ההרגשה שבטעות דרכתי על יבלות – ואולי את שאלתי לא הייתי אמור להפנות אליכם. תודה
ד״ר שלום,
תגובה 65 מיועדת לך.
יום טוב והצלחה, נדב.
אני רוכשת את המוצר בבית מרקחת טבע בקרית חיים,
הרוקח מזמין לי במיוחד ואני פשוט לוקחת הביתה עם קרחון.
נשמע מצוין. האם זהו בית מרקחת פרטי?
החברה שמשווקת את ה vsl#3 היא פארמה סוויס (pharma swiss) בע"מ בית הפעמון רחוב התע"ש 20 כ"ס.טל 097903100 פקס 097903129 על כל 4 חפיסות שקונים הם נותנים 2 במתנה.
תודה אביב
נדב
שלום וברכה!
האם כאשר פותחים שקית של פרוביוטיקה vls יש לצרוך את כולה על אתר, או שניתן לצרוך את השקית לשיעורין? (כמובן תוך שהיא מוחזקת במקרר).
ינון שלום,
פעמים רבות מאד השתמשתי או הנחתי אנשים להשתמש בצורה כזו אפילו לאורך שבועות רבים וראינו תוצאות טובות.
לא נראה לי שזו המלצת היצרן אך אצלנו זה עבד יפה…
כדאי לסגור את השקית היטב לאחר הפתיחה (עם אטב או משהו דומה).
בהצלחה ובריאות, נדב.
האם המוצר ביו 25 של ספהרב (שמכיל 25
מיליארד חיידקים לכמוסה) מתאים לדעתך לטיפול בהתקף של קוליטיס (בנוסף לתרופות
הרגילות ).
האם אומגה 3 טובה יכולה לעזור בהתקף או
עלולה להזיק ? (מכיוון שיתכן ששמן הדגים באומגה עלול לגרום ליותר שלשולים )
אודה על תשובתך
דני שלום,
אני חושב שביו 25 הוא מוצר מעולה לקוליטיס (מכיוון שאין בו FOS וכמו כן הוא מרוכז ואיכותי).
גם אומגה 3 זה בחירה טובה. אם אתה חושש, ניתן לקחת מוצר מרוכז כמו אלספה MAX או אומגה 950 של סולגאר. כך תכניס פחות שמן דגים למערכת העיכול עם יותר חומר פעיל.
בהצלחה!
שלום נדב,
קראתי בעיניין עמוד זה, וברצוני לשאול שאלה.
לבעלי נמצא הליקובקטר פילורי. הוא אינו מעוניין לקחת את האנטיביוטיקה המומלצת.
הוא החל ליטול פרוביוטיקה בשם ריפליט של ביו קר. רכשנו רק קופסה אחת, בשל המחיר הגבוה, אך עכשיו שאנחנו רואים כי חל שיפור במצבו, אנו רוצים להמשיך בטיפול האלטרנטיבי (הוא גם עושה דיאטה נטולת מזונות חומציים, שותה מיץ כרוב שלוש פעמים ביום, ולועד עלי אלה).
האם לדעתך ניתן לעבור כעת ל-VSL3 ? העלות היא כשליש ממחיר הריפליט, והשאלה אם יעילה באותה צורה.
האם אתה מכיר אנשים שהצליחו להתגבר על ההליקובקטר ללא אנטיביוטיקה?
בתודה, דליה.
ניתן לירכוש vslבבית מרקחת ארמון בחיפה אבל הוא לוא זול סביבות 170לקופסא
שלום ,אני סובלת ממעי רגיז שניים -עברתי ארבה טיפולים משנת 2005 אני לוקחת אסידופולוס 40+.
יש לציין שאני סובלת מפיברומיאלגיה +תשישות קשה-רמת ויטמיןבי גבולית-היום אני לוקחת ויטמין בי 1000 למציצה-מטפלל שינה לי תזונה +פרוביוטיקה מולטי בליו של סולגר -התחלו לי יציאות מרובות ורכות-אחרי חודש הפסקתי את מולטי בליון-שנתי את הלחם ללחם פחות סיבים בתקווה שלא יהיון יותר מדי יציאות זה מחליש-השאלה האם כדי לי לקנות פרוביוטיקה לקחת כדור למניעה-יש לציין יש לי מערכת חיסונים חלשה-
האם אתה יכול להציע לי פרוביוטיקה לקחת-
בכבוד רב
תרצה
שלום, רציתי לדעת על איזה אצידופולוס או פרוביוטיקה אתה ממליץ לקנדידה עם מעי רגיש והליקובקטר פילו. משהו שבאמת יחסל אותה ואותם.
יש כ"כ הרבה סוגים והתבלבלתי בין כולם לא יודעת מה עדיף פרוביוטיקה או אצידופולוס, אני בכלל לא מליחה להבין את ההבדל בניהם.
אהלן שלום,יש לי תסמין שנרא בורבוריגמוס למי ששמע על זה,האם הפרוביוטיקה הנל תוכל לסייע לי?
רציתי לברר אם vsl3 מומלץ לכל חלי הקרוהן בכל הרמות וגם לאלו שברמיסיה? האם אדם בריא גם יכול לקחת?
מוזר שאין תהליך מוסדר בארץ לרכישת vsl , פעם צריך אישור פעם לא צריך.
שלום העים מישהו ניסה או שמע על הטיפול ההומאופטי קנדידה מיקס?
הצעה לכול הסובלים ממחלות קיבה ומעיים תעברו לטיבעונות זה מישתלם מיכול הבחינות. מי שמעוניין אני יתן לו הרצאות בהרחבה על הנושא
נדב שלום,
ניסיתי להבין מכל התגובות בצורה מסודרת את ההמלצות שלך. (אפילו הכנתי טבלה מרוכזת של מכלול התגובות).
מפאת הידע שלך בנושא ולאור הביקוש הגדול
אשמח אם תסביר בקשה או שתעלה כתבה מסודרת של אילו מוצרים יש בשוק יתרונות וחסרונות (מס' חיידקים, עלויות,צורת מוצרת-קפסולה\אבקה ואיפה משיגים).
חג שמח!
אלמוג
אלמוג שלום,
קשה לעמוד בקצב אבל אשתדל בקרוב..
היי
לפניי כמה שנים ייבאו לארץ את הפרוביוטיקה ״ביוגאיה״ – היא מיועדת ספציפית לקוליק של תינוקות (למרות שמשרד הבריאות בארץ החליט לאשר אותה רק מגיל חצי שנה חחח), כרגע היא לא מיובאת יותר ;(
האם יש תכשיר פרוביוטי אחר בארץ שאפשר לתת מגיל אפס! עבור תופעת הגזים.
עם הביוגאיה היתה לי התנסות נפלאה!!!!!! אפשר להזמין אותה מחו״ל אבל זה מוצר שדורש מקרר ואני מפחדת שלא יעמוד בתלאות הדרך לארץ :/ או שאני טועה?